5 Mayıs 2015 Salı

Argan Yağı Ne İşe Yarar

Cilt ve saç bakım yağları arasında popülerliği en yüksek yağ olan argan yağıülkemizde de adı bilinen bir yağ olmasına rağmen ne işe yaradığı husunda değişik ve tutarsız bilgiler bulunmaktadır. Oysa Argan yağı özellikjle saçın daha canlı görümesini sağlarken, içeriğindeki yüksek E Vitaminiyle güçlü bir onarıcı etkiye sahiptir.


Argan Ağacı


Argan ağacı (Argania spinosa ) Fas’da bulunan, meyvesinin çekirdeğinden çıkarılan ve oldukça değerli olan yağı için yetiştirilen bir ağaçtır.

 Argan Yağı


Argania spinosa ağacının meyvelerinin çekirdeğinden çıkarılan yemişten elde edilen argan yağı, oldukça özel ve değerli bir yağdır. Argan yağının en önemli özelliği cilt tarafından hızla emilmesi ve nemlendirmesidir. Cilt bakımında bilinen en etkili yağlardan birisidir.


Argan Yağı Ne İşe Yarar


Faydaları arasında cildi ve saçları nemlendirir ve kurumaya karşı koruması ilk sırada yer alıyor. Ciltteki nem dengesini koruduğu için cildin yaşlanmasına karşı anti-aiging etkileri vardır. Ciltteki nem dengesini muhafaza ettiği için kuru ciltleri korur. İşlem görmüş ve kuru saçları nemlendirerek elastikiyet verir, böylece koparak dökülmeleri azaltır, saçları besler güçlendirir. Argan yağının bir diğer faydası tırnaklaradır, tırnakları besler kırılmalara karşı korur.

 Argan Yağının Saça Faydaları


Çeşitli işlemlerden sonra saçlarınız kurur ve elastikiyetini kaybeder. Saç derimiz zaman içerisinde giderek daha az sebum üretimi sağlar. Sebum, yani saç derimizin ürettiği yağ saçımızın doğal parlaklığını ve dokusunu kazanmasına yardımcı olur.

Sebumun giderek azalması saçın incelmesine, keratin yapısının zarar görmesine kalitesini yitirmesine yol açar. Saçınıza işlem yaptıkça saç yapımız bozulmakta ve kurumaktadır. Bu kurumaya karşı argan yağı saç için en faydalı yağdır.

Argan Yağı’nın içinde bulunan E vitamini, skualen ve diğer maddeler güçlü antioksidandır ve saça zaman içinde zarar veren şehir şebekesi suyu, havadaki zararlı maddeler ve zararlı kozmetiklerle savaşarak saçın zarar görmesini engeller. Aynı zamanda saçlı derideki kan dolaşımına da yardımcı olarak sağlıklı bir saç için gerekli koşulları sağlar.

konumuzla alakalı olarak " Argan Yağı Saç Bakımı " yazımızında dikkate değer olduğunu vurgulayarak iyi okumalar dileriz.

Hiç yorum yok:

Sorumluluk ve Telif

Bu blogdaki yazılar derleme bilgilerin sentezlenip yorumlamasıyla oluşmaktadır. Tıbbi bir kesinlik içermez. Bu blogda anlatılan yöntemlerden dolayı blog yazarı olarak sorumluluk kabul edilmez. Yazılarımı kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz.