28 Şubat 2015 Cumartesi

Argan Yağı Saç Uzatma

Saç Uzatma 


Son dönem çeşitli mecralarda argan yağı saç uzatıyor gibi yayınlar var. Peki ne derece doğru bu yazılanlar. yani argan yağı saç uzatır mı. Aslında argan yağı saç uzatmaz. hatta saç uzatmak öyle bir yağla saç uzatan şampuanlar otlarla falan mümkün değil. bunlar sadece şehir efsaneleri. Argan yağı saç uatır diye yazılıyor da piyasadaki argan yağı diye satılan ürünlerin çoğu slikonlu yağlar. yani saç uzatacağım diye saçlarınızın dibine sürerseniz saçlarınızı dökerseniz. Saç uzatma konusunda daha detaylı bilgileri hintyagi.org sitesinden alıntıladım. kıza kısa özetler ama oldukça işinize yarayacaktır.

Saç Nasıl Hızlı Uzar


Eğer saç uzatma yöntemleri konusunda araştırmalar yapıyorsanız bu yazımız tam size göre. Çünkü evvela saçların nasıl uzadığını bilmeniz gerekiyor. Bu uzama biçimini ve vücudumuzun işleyişini öğrenirseniz saçlarınızı daha hızlı uzatmak için yapmanız gerekenleri daha net kavrayabilirsiniz.

Saç Uzaması


İnsan saçı anajen, katajen ve telojen olmak üzere 3 evrede oluşum gelişim ve dinlenme dönemi yaşar. Normal bir insanın saç derisinde 100 000 ile 150 000 civarında saç üreten saç kökü bulunur. Normal şartlarda bir insanın kafasında 50 000 civarı saç teli bulunur. 

Saçlar anajen ismi verilen büyüme fazında gelişir ve kafamızdaki saç tellerinin %80'i bu fazda bulunur ve saçlarımız ortalama 4 yıl civarında bu fazda bulunur. Katajen fazda ise saçlar geçiş evresindedir ve saçın büyümesi bu evrede durur saçlar dökülür. En son evre saç köklerinin dinlendiği evre olan telojen evredir.

Saçlarımız günde 0,03 milimetre ile 0,05 milimetre arasında uzar, Bu uzama ayda 1 cm ile 1,5 cm arasında gerçekleşir. Saçlarınızın daha hızlı uzamasını istiyorsanız kıl köklerini beslemeniz gerekiyor. Ama bu saç kökü beslenmesi sağda solda yazılan gibi bitkilerle yapılacak bir şey değildir . Saç köklerinizi beslemek için saçma sapan ürünler kullanmaya kalkmayın. (Kaynak: http://www.hintyagi.org/2015/02/sac-nasil-uzar.html)

Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri


Evvela bilmelisiniz ki saç uzatma konusunda sihirli bir değnek yok. Yani al ürünü sür saçın uzasın rapunzel bile seni kıskansın gibi bir durum maalesef yok. Çeşitli maddeler kullanarak saçları daha hızlı uzatmak mümkün ama bunun için sabır gerekiyor. Kullanabileceğiniz vitamin ve minerali saç uzatan maddeler yazımda yazmıştım, bunlarla birlkte saç uzatan bitkiler ve saç uzatan yağlar uazılarımda da bahsettiğim bitki ve yağları kullanarak saçınızı daha hızlı uzatmanız mümkün.

Saç Uzatma Teknikleri


Saç uzatmak için kullanılacak ana teknik vitamin ve mineral bakımıdır. Saç derinize yapacağınız vitamin ve mineral bakımıyla saç köklerinizin daha güçlenmesini ve uzamasını sağlayabilirsiniz. bunun için bir sulu çözelti hazırlayacaksınız; (Kaynak: http://www.hintyagi.org/2015/02/sac-uzatma-yontemleri.html)

Saç Uzatma Kürü

 

Birçoğunuzun sinameki, turp, havuç, sarımsak, doğum kontrol hapı ve daha akla hayale gelmeyecek onlarca metot denediğinizi üzülerek gözlemledik. Ancak burada hata sizi yanlış yönlendiren yazılarda, şimdi sizlere aylarca süren yerli ve yabancı kaynaklardaki araştırmalar sonunda elde ettiğimiz bilgilerden oluşan kürün tarifini vereceğiz. Kürümüz sulu ve yağlı olmak üzere ikiye ayrılıyor, bunun nedeni bazı vitamin ve minerallerin suda çözünmesi. Bu vereceğimiz tarifin en işe yarayacak tarif olduğunu bilmenizi isteriz. çünkü saç köklerinin yapısı, büyümesi ile başlayan araştırmalar bunlara iyi gelen maddelerle sürdü, ve saç uzattığı düşünülen bitkilerin yapısındaki vitamin ve minerallerin bazıları anlamlı ilişki olduğunu gösterdi.

 

Saç uzatma kürü sulu çözelti

 

  • 1 yemek kaşığı su
  • 1/4 çay kaşığı ascorbic acid (c vitamini)
  • 1/4 çay kaşığı b5 vitamini ( d-panthenol)
  • 1/4 çay kaşığı niacinamid (b3 vitamini)
  • 1/4 çay kaşığı biosulfur (suda çözünebilen kükürt)
Saç uzatmada kullanacağınız bu çözeltiyi bir cam tabakta hazırlayıp saç diplerinize sürüyorsunuz. Çözeltinin günlük hazırlanması lazım c vitamini çabuk bozunan bir madde, sulandırıldığı an kullanılması lazım.
 

Saç uzatma kürü yağlı karışım

 

  • 30 ml hint yağı
  • 30 ml kara üzüm çekirdeği yağı
  • 30 ml jojoba yağı
  • 20 ml avokado yağı
  • 10 ml biberiye yağı
  • 10 ml lavanta yağı
  • 10 ml e vitamini
  • 1 çay kaşığı çinko oksit
  • 1 gr kristal menthol

Yağ karışımını bir seferde hazırlayabilirsiniz, spreyli bir şişeye koymanız avantajınıza olur. Ancak her kullanımdan önce iyice çalkalayın zira çinko oksit dibe çökmüş olur, iyice çalkalayıp karışmasını sağlayın. 
 
Sulu karışımı kafanıza sürdükten 15 dakika kadar sonra yağlı karışımı saç derinize sürüp sabah duş alın. Bu ürünleri sadece saç diplerinize sürmeniz gerekiyor. 2 günde bir uygulamanız lazım bu kürü, sonuçlarına ise inanamayacaksınız tabi ki saç uzatmayla ilgili diğer anlatılanları da uygulamalısınız. (Kaynak: http://www.hintyagi.org/2014/07/sac-uzatma-kuru.html)

İşte saç uzatma konusunda bilmeniz gereken bilgilerin bir kısmı burada yazılanlar. Bunlar haricinde saç uzatma amaçlı olur olmaz malzemeleri kullanarak çeşitli şeyler denemeyin. Saçlar zor uzarlar ve gerekli özen gösterilmezse işiniz daha zordur. Saçlarınızı uzatmak için deneyeceğiniz bir çok yöntem size saç uzatmayacağı  gibi çeşitli sorunlar da açabilir. 

Unutmayın ki argan yağının saf hali iyi bir saç bakım yağıdır saçlardaki yıpranmaya karşı etkilidir ancak saç uzatma saç dökülmesini durdurma gibi konularda etkili değildir. 

Hiç yorum yok:

Sorumluluk ve Telif

Bu blogdaki yazılar derleme bilgilerin sentezlenip yorumlamasıyla oluşmaktadır. Tıbbi bir kesinlik içermez. Bu blogda anlatılan yöntemlerden dolayı blog yazarı olarak sorumluluk kabul edilmez. Yazılarımı kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz.