12 Ağustos 2014 Salı

Argan Yağının Kokusu

Argan yağı Nasıl Kokar


Argan yağı ile ilgili paylaşımların büyük çoğunda harkulade kokulardan bahsediliyor, bu durumda o ürün ya argan yağı değil, ya argan yağı kokan bir şey. Ama argan yağı esasen çok az koku veren bir maddedir.


Genellikle argan yağı adı altında satılan bir çok yağ, parfüm gibi kokmaktadır. Orjinal argan yağı karakteristik kokusu haricinde kokmaz yani argan yağının orjinali parfüm gibi bir kokuya sahip değildir. Argan yağının kendisine has küllü, buruk bir koku barındırır ama bu koku belli belirsizdir yani çok keskin değildir.

Argan yağı kavrularak üretildiği için kavruk bir kokusu olması gerekir. Öyle esansiyel hoş bir koku alıyorsanız yağdan o yağın argan yağı olmadığına emin olabilirsiniz. Genelde silikonlu saç ürünlerinin adına argan yağı koyup sanki doğal yağmış gibi pazarladıkları için silikon yağına aldanıp sakın ola argan yağı kullanıyorum demeyin.

Hiç yorum yok:

Sorumluluk ve Telif

Bu blogdaki yazılar derleme bilgilerin sentezlenip yorumlamasıyla oluşmaktadır. Tıbbi bir kesinlik içermez. Bu blogda anlatılan yöntemlerden dolayı blog yazarı olarak sorumluluk kabul edilmez. Yazılarımı kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz.