19 Ekim 2013 Cumartesi

Saf Argan Yağı

argan-yagi.org dan sizin için bir makale alıntıladık. Saf argan yağı nasıl anlaşılır orjinal argan yağı hakkında bir makale hazırladık. Evvela belirtelim ki argan yağının saflığı yani orjinal argan yağı olup olmadığını tüketicilerin anlaması mümkün değildir. Tabi yağın belli başlı karakteristik özellikleri vardır aşağıdaki  özellikleri taşıyan bir argan yağı saf olmasa bile safa yakındır.


Saf Argan Yağı


Saf argan yağını, kokusu, rengi, tadı ve kıvamı gibi dört temel faktöre göre ayırt edebilir ve anlayabilirsiniz.

Argan Yağının Kokusu


Genellikle argan yağı adı altında satılan bir çok yağ, parfüm gibi kokmaktadır. Orjinal argan yağı karakteristik kokusu haricinde kokmaz yani argan yağının orjinali parfüm gibi bir kokuya sahip değildir. Argan yağının kendisine has küllü, buruk bir koku barındırır ama bu koku belli belirsizdir yani çok keskin değildir.

Argan Yağının Rengi



Saf argan yağının rengi koyu sarıdır. Satılan bazı argan yağları çok açık sarı ve şeffaf görünümdedir bu yağlar saf değildir. Yağı şeffaf bir şişeye döktüğünüzde yağın rengini gözlemlersiniz. Kırmızımsı bir sarılık yani bakır rengine yakın bir sarı rengi olan argan yağı rengi ile çok ayırt edilemez, ancak dediğimiz gibi çok açık renkte şeffaf yağlar saf değildir.

Argan Yağının Tadı



Argan yağının tadı çok acı veya tatlı değildir. Argan yağında mayhoş bir tad vardır. Zeytin yağına yakın bir asitli tadla birlikte hafif buruk ve mayhoş bir tat vardır. Oldukça karakteristik bu tad yağın imal sırasındaki işlemlere bağlı olarak değişebilmektedir. Çünkü yağ imal edilirken kavrulmakta ve bu kavrulmaya bağlı olarak yağın tadında ve kokusunda değişiklikler olabilmektedir.


Argan Yağının Kıvamı



Argan yağı çok koyu kıvamlı değildir, sıvılık düzeyi yüksek olan argan yağını cildinize uyguladığınızda süratle emilmesi gerekmektedir. Orjinal argan yağı cilt tarafından hızla emilmektedir. Argan yağının emilmesi en belirgin ayırt edici özellikleri arasındadır.



Hiç yorum yok:

Sorumluluk ve Telif

Bu blogdaki yazılar derleme bilgilerin sentezlenip yorumlamasıyla oluşmaktadır. Tıbbi bir kesinlik içermez. Bu blogda anlatılan yöntemlerden dolayı blog yazarı olarak sorumluluk kabul edilmez. Yazılarımı kaynak göstererek yayınlayabilirsiniz.